Nincs megjeleníthető tartalom

Autizmus társult értelmi sérüléssel

Autizmusról szóló könyvek
Az autizmus bármilyen képességi szinten előfordulhat, de gyakran társul értelmi sérüléssel. Bár az autizmus és értelmi sérülés kettős problémájával élők csoportjának a legégetőbbek a szükségletei, mégis elhanyagoltak a speciális szükségletek felismerése és a hatékony megoldások kidolgozása, ismertsége szempontjából.

 Ez az időszerű és nagyon szükséges könyv különféle programok technikáit ötvözi és olyan fontos témákat fed le gyakorlati segítséget is nyújtva, mint a kettős diagnózis hatásai, jellemző viselkedés és fejlődés, szociális interakció elősegítése, oktatással kapcsolatos ellátás, a problémás viselkedés megértése, megelőzése és kezelése, szülők támogatása, szexualitás és a felnőttkorba való átmenet. A könyv felbecsülhetetlen értékű a szülők, a pedagógusok és gondozók és az őket segítő szakemberek számára, amikor evvel a rendkívüli csoporttal élnek és dolgoznak. Rita Jordan, aki az egyik legismertebb nemzetközi szaktekintély ezen a területen, egész élete folyamán autizmussal élő személyekkel foglalkozott, és az őket ellátó szakembereknek segített. Kezdetben, óvodában, többségi iskolában tanított, és egy fejlesztő csoportot, valamint játék könyvtárak indított el speciális igényű gyerekek számára. Itt találkozott először autizmussal és társult értelmi sérüléssel élő gyermekekkel, akik számára – amint rájött – az összes többi gyermek számára hatékony megközelítés nem volt megfelelő. Ez a tapasztalat indította el az egész pályáját meghatározó kutatást az autizmus megértése, és e gyerekek számára a hatékony munkamódszerek kifejlesztése érdekében.

Jelenleg Dr. Rita Jordan a Birminghami Egyetem Pedagógiai Karának professzora, a világon az első egyetemi szintű autizmusra specializált továbbképzés kialakítója és vezetője.

Ebben a könyvben megosztja felfogását az autizmusról és a leghatékonyabb módszereket ajánlja a kísérő problémák kezelésére.