Nincs megjeleníthető tartalom

BESZÉDINDÍTÓ CSOPORTOK

BESZÉDINDÍTÓ CSOPORTOK

1. csoport: 2,5-3 éveseknek 2. csoport: 3-4 éveseknek Időpontok:  Péntek 14:00-15:00, illetve 15:00-16:00 Csoport vezetők: Ligetvári Csilla Balázs Fruzsina Bejelentkezés: +36/30/161-2761

A gyermekek nevelése a beszéden keresztül történik, ezért jó, ha többet beszél egy gyermek, mivel így jobban megérteti magát a környezetével.

Megkésett vagy akadályozott beszédfejlődésről akkor beszélünk, ha ép érzékszervek, ép intellektus és megfelelő beszélő környezet ellenére sem indul meg a beszéd 3 éves korig.

Főbb tünetei: az enyhe ragozási hibák, nyelvi fordulatok nehézsége, grafomotorika terén némi gyengeség.

A beszédfejlődés késésének számos oka lehet, többek között: öröklés; szülési sérülés (agyi érintettség, hypotonia); koraszülöttség, súlyos testi gyengeség, agyi érés késése, környezeti hatások.

Mivel ebben az életkorban a beszédfejlődés szorosan összefügghet az idegrendszer éretlenségével, a Zöld Alma Központban a logopédus munkája mellett konduktor segíti a gyermekek felzárkóztatását nagymozgásos feladatok beépítésével.

A terápia során természetesen a gyermek van a középpontban, játékos környezetben, légkörben dolgozunk, és teljes mértékben igazodunk a gyermek életkori sajátosságaihoz, szintjéhez. A terápia során a komplexitás elvét követve a beszéd és nyelv mellett az egyéb területeket is fejlesztjük: mozgást, gondolkodást, figyelmet, emlékezetet, és egyéb készségeket is