Nincs megjeleníthető tartalom

Hírek

Gyerekkorban előforduló viselkedészavar

Kisgyermekkortól egészen tinédzserkorig kialakulhat magatartászavar a gyermekeknél. Minden tartósan fennálló és visszatérő, a viselkedésben megjelenő eltérésnél érdemes odafigyelni az árulkodó tünetekre.

Mit jelent az SNI betűszó?

Sajátos nevelési igényű gyermekekre szokás használni, akik speciális bánásmódot és odafigyelést igényelnek. Ide soroljuk a mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékossággal élő vagy halmozottan fogyatékos gyerekeket.

SZÜLŐTRÉNING sorozatunk

Kedves Szülők! Örömmel értesítjük Önöket, hogy SZÜLŐTRÉNING sorozatunkat azon gyermekek családtagjai számára, akik a társas készségek, a kommunikáció, a figyelem, az önállóvá válás vagy a gondolkodás fejlődésének nehézségeivel élnek.

 Sok szeretettel várunk Titeket az Autizmus Világnapja alkalmából tartandó programunkra.

Sok szeretettel várunk Titeket az Autizmus Világnapja alkalmából tartandó programunkra.

Megnyitott könyvesboltunk!

Megnyitott könyvesboltunk!

Vizsgálatainkhoz, illetve foglalkozásainkhoz kapcsolódó könyvek gyerekeknek, szülőknek és szakembereknek egyaránt. A könyvek listája hamarosan megtalálható honlapunkon.

GMP-VIZSGÁLAT, BESZÉDÉSZLELÉS ÉS MEGÉRTÉS TERÁPIA

GMP-VIZSGÁLAT, BESZÉDÉSZLELÉS ÉS MEGÉRTÉS TERÁPIA

A gyermekek beszédészlelési és beszédmegértési folyamatai a GMP-diagnosztikával vizsgálhatók. A vizsgálatnak köszönhetően a magyar anyanyelvű gyermekek beszédfeldolgozási folyamata megítélhető, minősíthető és az eredmények alapján a terápia megtervezhető. Amennyiben a GMP vizsgálat során bebizonyosodik, hogy fennáll a zavar, logopédusunk beszedészlelés és megértés terápiát javasolhat. Mindegyik esetben a gyermek másképp érzékeli, észleli a hangingereket, nehezített a hallott beszéd megértése. A GMP teszt székesfehérvári fejlesztő központunkban Ligetvári Csilla és Farkas Éva logopédus - vizsgáló és terapeuta vezetésével elérhető. Konzultáljon szakemberünkkel.

BESZÉDINDÍTÓ CSOPORTOK

BESZÉDINDÍTÓ CSOPORTOK

1. csoport: 2,5-3 éveseknek 2. csoport: 3-4 éveseknek Időpontok:  Péntek 14:00-15:00, illetve 15:00-16:00 Csoport vezetők: Ligetvári Csilla Balázs Fruzsina Bejelentkezés: +36/30/161-2761

A  Hétvezér Általános Iskola 4. osztálya érkezett hozzánk

A  Hétvezér Általános Iskola 4. osztálya érkezett hozzánk

A  Hétvezér Általános Iskola 4. osztálya érkezett hozzánk pályaorientációs napra, ahol Prekop Csilla betekintést adott az autizmussal élők mindennapjaiba. Sok új és érdekes információval gazdagodhattak a gyerekek.

ADHD vizsgálat

ADHD vizsgálat

Mikor jelentkezzek ADHD vizsgálatra?   Figyelem ha megérti a feladatot, de nem képes végigcsinálni egyszerű hibákat vét nem figyel az iskolai munkájára még ha motivált is, a feladatokat nem fejezi be úgy tűnik, nem figyel, amikor hozzá beszélnek Bejelentkezés: +36301612761 ️

TSMT módszer (Egyéni vagy csoportos foglalkozás)

TSMT módszer (Egyéni vagy csoportos foglalkozás)

HÉTFŐ-KEDD-SZERDA-CSÜTÖRTÖK A tervezett szenzomotoros tréning (TSMT) célja az idegrendszer további strukturálása érdekében a nagy- és finommozgások fejlesztése. A foglalkozás felépítése meghatározott rendszer alapján történik. A gyermek számára egyénileg vagy csoport esetén hasonló korosztályú gyermekek részére egységesen építjük fel a feladatsort, amely fokozatosan nehezedik. A feladatok elvégzésével javulnak a gyermek koncentrációs képességei, testképe, térbeli tájékozódása, valamint a figyelem, kreativitás, ritmusérzék fejlődése is megfigyelhető. A mondókákkal, énekekkel kombinált mozgásos feladatok elvégzése során fejlődik kommunikációjuk és anyanyelvi készségeik

ALAPOZÓ TORNA (Csoportos foglalkozás)

ALAPOZÓ TORNA (Csoportos foglalkozás)

MIKOR JELENTKEZZEK?

Prekop Csilla a Zöld Alma Diagnosztikai és Fejlesztő Központ szakmai vezetője

Prekop Csilla a Zöld Alma Diagnosztikai és Fejlesztő Központ szakmai vezetője

Ismerjék meg a Zöld Alma Diagnosztikai és Fejlesztő Központ szakmai vezetőjét, Prekop Csillát, aki oligofrénpedagógiai, pszichopedagógiai szakos gyógypedagógusként közel 30 éve segíti a gyermekek és a családok életét, különös tekintettel az autizmussal élőkét. Központunkban az alábbi területeken nyújt segítő szolgáltatásokat a nehézségekkel küzdő gyerekek, serdülők, fiatalok és felnőttek valamint hozzátartozóik számára: - kommunikáció, - társas együttműködés, - napi tevékenységek megszervezése, - figyelemösszpontosítás - önszabályozás képességeinek problémái.

Megnyitottunk!

 Zöld Alma Diagnosztikai és Fejlesztő Központ

 

 2018 októberében Székesfehérváron, a VIDEOTON Oktatási Központ közelében, a Katona József utca 26. szám alatt, a Mentaház Magánorvosi Központ közreműködésével megnyitotta kapuit a Zöld alma Diagnosztikai és Fejlesztő Központ. Intézményünkben a csecsemőkortól felnőtt korig várjuk a gyermekeket és fiatalokat komplex képességfejlesztésre egyéni, vagy csoportos foglalkozások keretében.  Központunk széleskörű szolgáltatás palettáját az teszi egyedülállóvá, hogy a Mentaház Magánorvosi Központ és a Mentaház Plusz Terápia Központ több, mint 40 kórházi háttérrel rendelkező, szakmájukon belül elismert orvosa és egészségügyi szakembere biztosítja az intézményi és szakértői hátteret a foglalkozásokon résztvevő gyermekek számára. Ez biztosítja a szülők számára a rendkívül magas szintű komplex vizsgálatok és az egyénre szabott fejlesztések lehetőségét, így egy helyen gyűjthetik be a szükséges gyakorlati tudást gyermekük egészséges fejlődése érdekében.