Nincs megjeleníthető tartalom

Beszédfejlesztés Fejér megyei központunkban

 

Mivel a gyermekek nevelése beszéden keresztül történik, ezért a készség minél fiatalabb korban elkezdett fejlesztése ajánlott.

A logopédia tudományág, a beszédzavarok kutatásával, megelőzésével, diagnosztikájával és azok korrekciójával foglalkozik. Feladatai közé sorolhatóak különböző pszichológiai, gyógypedagógiai és medicinális tevékenységek is. Legfőbb célja a beszédhibák megelőzésével a kialakult beszédhibák, és az ezek következményeként fellépett másodlagos elváltozások korrekciójával az ép beszéd kialakítása.

A Zöld Alma Diagnosztikai és Fejlesztő Központ egyik fontos küldetése a beszédfejlesztés. Fejér megyei elhelyezkedésünknek köszönhetően szinte az ország bármely pontjáról elérhetőek vagyunk, és tudjuk fogadni a hozzánk érkező, hasonló gondokkal küzdő gyerekeket. A nálunk lefolytatott logopédiai vizsgálatok során a beszéd- és nyelvi fejlettséget, beszédészlelést, -megértést vizsgáljuk, valamint nyelvlökéses nyelés, diszlexia-veszélyezettség és megkésett beszédfejlődés vizsgálatokat is végzünk.

Az általunk meghirdetett foglalkozásokon természetesen a legkisebbek vannak középpontban. Igyekszünk játékos környezetben, légkörben biztosítani fejlődésüket. Szeretettel várjuk beszédfejlesztésre Fejér megyei központunkba az olyan gyermekeket, akik valamely logopédiai problémával rendelkeznek.

Csatlakozhatnak például beszédindító csoportjainkhoz is. Az ilyen foglalkozások során, a beszéd és a nyelv mellett a mozgást, gondolkodást, figyelmet, emlékezetet és más egyéb készségeket is fejlesztünk.